Wanneer er sprake is van mee-eters dan is er een andere behandeling van toepassing dan bij ontstekingen. Acne op borst en rug laat zich minder makkelijk behandelen dan acne in het gelaat.
Misschien ben je met je acneklachten naar de huisarts gegaan of je hebt rechtstreeks acnekliniekdrenthe.nl geconsulteerd. AcnekliniekDrenthe.nl is onderdeel van HuidZorg Drenthe in Emmen en Hoogeveen.
De huisarts of onze therapeuten willen een aantal dingen van je weten. Dat is o.a.:
- hoe lang je klachten al bestaan
- of en welke behandelingen je al hebt ondergaan
- of de pil wordt gebruikt (door vrouwen)
- menstruatiestoornissen
- overmatige haargroei en overgewicht
- invloed van de aandoening op je levenskwaliteit
- je huidige huidverzorgingsroutine (wasfrequentie, zeepgebruik, cosmetica, uitknijpen van puisten
- gebruik van medicatie (m.n. hormoonzalven, orale corticosteroïden, anabole steroïden
- contact met chemische stoffem
- zijn er verschijnselen die duiden op Cushing- syndroom?
Wij controleren op mee-eters (comedonen), puisten (pustels) en rode bultjes (papels) en /of op onderhuidse ontstekingen (noduli). Ook onderzoeken we litteken- en pigmentvorming.
Wanneer de huisarts of onze therapeuten niet afdoende duidelijk de diagnose acne kunnen stellen, dan is verwijzing naar een dermatoloog op zijn plaats.
Is er wel duidelijk sprake van acne, dan kan het zijn dat een huisarts medicatie voorschrijft waarmee de acne wordt bestreden. In het geval je ons hebt geconsulteerd zullen we een behandeltraject voorstellen op basis waarvan we ons richten op voorkoming van weefselbeschadigingen (laesies) en eventueel op het behandelen van littekenweefsel.