Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Acne en voeding / voedingssupplementen

Stiekem zijn we allemaal wel een beetje ijdel. De een meer dan de ander maar iedereen komt zichzelf dagelijks tegen in de spiegel. En acne zouden we dan het liefst niet zien. Acne kan erg vervelend zijn. Het irriteert zowel lichamelijk als tussen je oren en daarom kan dat mensen onzeker maken over hun uiterlijk. Daar wil je graag iets aan doen. Echt harde bewijzen over eetgewoonten in relatie tot acne zijn er nog niet, maar melkproducten en varkensvlees kunnen een trigger zijn voor het ontstaan of het verergeren van acne.


Je vindt op onze website voldoende informatie over acne en waardoor het kan ontstaan (zoals Wat is Acne) dus dat gaan we hier niet herhalen.

Fanatieke (kracht)sporters gebruiken graag eiwitshakes voor herstel en spieropbouw. Het kan echter zo zijn dat wanneer je gevoelig of zelfs allergisch bent voor lactose (in melkproducten), je vaker of in ergere mate last hebt van acne. Lactose bevat het hormoon IGF-1 (Insulinegelijkende Groei Factor) dat waarschijnlijk een rol speelt in het ontstaan van acne. Dit hormoon is goed voor de botten en bevordert de spiergroei en is daarom vooral in trek bij sportschoolbezoekers. Het lichaam kan reageren op hormoonverandering, waardoor de talgproductie wordt gestimuleerd en dat kan de talgklier verstoppen en zelfs irriteren.

Wellicht zijn sojamelk, haver- of amandelmelk hiervoor een oplossing.

Acne en fruit

We hebben het in vorige artikelen al gehad over de impact van voeding op je gezondheid en dan meer specifiek over de effecten daarvan op de huid. Dat fruit eten o.a. gezond is voor je huid dat wist je misschien nog niet. Fruit kan de huid ondersteunen vanwege de vitaminen en de antioxidanten. (Let wel op dat je het eten van fruit niet overdrijft in verband met de suikers). Met name ananas blijkt wonderen te doen. In sommige culturen wordt de ananas(plant) ingezet als medicijn. Als enige fruitsoort bevat ananas het spijsverteringsenzym bromelaïne dat een positief effect heeft op de eiwitvertering. Daarnaast helpt dit enzym ook bij huidverbetering. Het helpt actief bij gezwollen huid en bij ontstekingen en dat heeft zeker ook een positieve invloed op acne.

Wil jij écht van je acne af? Eet dan niet alleen ananas maar kijk ook eens op de website van huidzorgwinkel.nl: Vital C Hydrating enzyme masque

Want je huid behandelen met o.a. dit geweldige VITAL C product helpt je nog een stukje verder in de juiste richting

Is Omega 3 effectief tegen acne?

Dat acne erg vervelend kan zijn, wil je eigenlijk niet meer horen. Je wilt er van af! Het maakt je onzeker over je uiterlijk. Daar wil je graag iets aan doen. Echt harde bewijzen over eetgewoonten in relatie tot acne zijn er nog niet maar voeding heeft veel invloed op ons welbevinden en op onze huid. Het lijkt erop dat Omega 3 een bijdrage levert in de strijd tegen acne. Omega 3 is het gezondste vet en is onder meer heel goed voor je huid omdat het ontstekingsremmen werkt. Een ander vetzuur is Omega 6. Ook een belangrijke bouwstof in een gezond dieet maar daar moet je juist weer niet teveel van hebben. Omega 3 vind je vooral in vette vis en omega 6 zit in veel andere vetten.

Omega 3 is een onverzadigd vet (ook wel vetzuur genoemd)

Op de pagina Wat is acne vind je heel veel informatie over acne en waardoor het kan ontstaan.

Een dagelijkse portie Omega 3 is moeilijker bij elkaar te scharrelen dan Omega 6. Omega 3 vind je vooral in vette vis als zalm, haring, makreel en sardines maar ook in noten, plantaardige olieën, en in mindere mate in groene bladgroenten en kool. Ook komt het voor in vlees en eieren en in margarines waarin Omega 3 is toegevoegd.

Wanneer je het lastig vindt om voldoende gezonde vetten via je voeding binnen te krijgen dan kun je Omega 3 visoliecapsules overwegen. Dit zal ook zijn effect hebben op je acne.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Wil jij nou weleens écht van je acne af?

Ga dan naar https://www.acnekliniekdrenthe.nl/acnetherapieDisclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia