Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Acne en zon: Beter van niet

Het is bekend dat zonlicht een positief effect heeft op de aanmaak van vitamine-D. Die vitamine is essentieel voor stevige botten en zorgt er ook nog eens voor dat calcium beter wordt opgenomen uit je voeding. Een hoog vitamine-D-gehalte in je lijf kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van ontstekingen.

Toch is zonlicht niet echt gezond voor de huid, met uitzondering van sommige vormen van eczeem en psoriasis. Het is wel een feit dat we veelal beter gestemd zijn wanneer de zon schijnt. Zonlicht stimuleert het hormoonstelsel en stimuleert de aanmaak van endorfine. Je weet wel, dat hormoon waardoor je je gelukkiger voelt.

Maar echt gaan bakken in de zon of je lichaam langdurig blootstellen aan fel zonlicht is vragen om moeilijkheden. Want de zon droogt je huid uit. Als ongewenste reactie op teveel blootstelling aan zonlicht kan er extra talg worden geproduceerd, waardoor je huid vetter wordt en je kans hebt op bacteriegroei. Acne wordt dus echt niet verholpen door zonlicht.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

voedende zonnebrandcrème en SPF

Een voedende zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF) is dan ook echt een aanrader wanneer je langer dan 15 minuten in de zon verblijft. Met de Prevention+ Daily Matte Moisturizer, die SPF30 heeft, weet je zeker dat je goed beschermd bent tegen zonlicht. Dat betekent wél dat je regelmatig moet smeren. Vooral de vettige acnehuid heeft er baat bij. Het product absorbeert overmatig talg en geeft de huid een matte finish door de gepatenteerde ‘microsponge technologie’. De frisse, aangename geur brengt je al in een zomerse stemming.

www.huidzorgwinkel.nl/p/prevention-daily-matte-moisturizer-spf-32/Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia