Afspraak maken
0591 - 70 80 01

ACNE EN LEEFTIJD

Het overgrote deel van de jongeren (ca. 12 tot 24 jaar) krijgt met acne te maken. Bij de een doet het zich in veel hogere mate voor dan bij de ander, maar de schatting is dat ruim 80 procent van hen acne heeft of krijgt. Rond de periode waarin mensen naar volwassenheid toegroeien, komt acne vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Terwijl het op hogere leeftijd weer vaker voorkomt bij vrouwen.

Wanneer we kijken naar de meest voorkomende huidaandoening, dan is dat acne vulgaris. Wanneer acne niet of niet op de juiste manier wordt behandeld dan blijven er vaak zichtbare sporen achter in de vorm van littekens. Hoe vaak het ook wordt ontkracht, veel mensen geloven dat acne besmettelijk is. Wij zeggen het nog maar een keer, dat is een fabel.

Wanneer zich (vooral bij mannen) de acne in zwaardere vorm voordoet, dan spreken we van conglobata. Bij een relatief klein deel van mensen die aan acne lijden ontstaat acne conglobata. Er kunnen zich dan met name in het gezicht, op de rug en in de nek grote mee-eters (ook wel dubbel- of reuzencomedonen genoemd) voordoen. Ook kunnen er infiltraten (rode, pijnlijke en ontstoken bulten en bobbels), abcessen en fistels optreden. Veelal neemt dit ook littekenvorming met zich mee.Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia