Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Acne en jeugdpuistjes is dat hetzelfde?

Omdat acne zich rond de puberleeftijd voordoet bij zowel jongens als meisjes, wordt de huidaandoening ook wel aangeduid als jeugdpuistjes. Jeugdpuistjes is dus hetzelfde als acne. Vooral in de puberteit zijn het menselijk lichaam (en daarmee ook de psyche) het speelveld van hormonen die nogal wat veranderingen teweegbrengen. En dat neemt dan ook vaak puistjes, jeugdpuistjes of acne met zich mee. Bij de een meer dan bij een ander, maar acne wordt gekenmerkt door rode pukkels, gepaard gaand met gele etterkopjes. En dat is nou nét zo vervelend in een periode waarin het uiterlijk allesbepalend is voor pubers. Je aandacht wordt van links naar rechts en van boven naar onder getrokken, want je hebt het druk met vrienden, relaties, met je seksualiteit, met school, met sporten en een bijbaan. Dat brengt dan vaak ook stress en onzekerheid met zich mee. Dus kunnen die puistjes of kan die acne je gestolen worden!

Het behandelen van acne

Zullen we vanaf nu gewoon praten over acne in plaats van jeugdpuistjes? Oké, acne is niet sexy en gewoon behoorlijk vervelend. Een goede behandeling is dus zeker gewenst. Acnekliniekdrenthe.nl helpt je graag in de strijd tegen acne. Onze huidtherapeuten zijn echte specialisten op dit gebied en hebben tijdens hun opleiding veel onderzoek en studie gedaan naar de oorzaak en de gevolgen van acne. Over de exacte oorzaken van acne zijn de meningen nog wat verdeeld maar dat hormonale reacties en veranderingen hierop van invloed zijn, daarover is men het wel eens.

Wat doen we eraan?

Wij begeleiden je graag in de strijd tegen acne. Zonder een grondige aanpak is acne niet gemakkelijk te genezen. Discipline en geduld zijn wel nodig om die strijd aan te gaan. Want ook al willen we alles steeds sneller, een instant oplossing waarmee je binnen no-time van acne af bent, is er niet.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia