Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Acnetherapie

We hebben al benoemd dat acne een huidafwijking is, als gevolg van een defect aan de talgklieren. Bij HuidZorg Drenthe zijn we door wetenschappelijk onderzoek, door studie en bovenal door praktijkervaring optimaal op de hoogte van dit huidprobleem. Wij geven advies waarmee je zelf de acne kunt verzorgen en ‘onderhouden’. Helaas is de exacte oorzaak van acne nog niet bekend.

Er is wel sprake van een combinatie van factoren, waarvan de belangrijkste hieronder worden benoemd:

  • Toename van de talgproductie
  • Verstoring van het verschilferen van de opperhuid (verhoorningsproces).
  • Verstopt raken van de talgklierbuisjes
  • Bacteriën in talgklieren en haarzakjes
  • Hormonale invloeden*

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Acne en de hormoonhuishouding

Hormonen zijn lichaamseigen stoffen die de processen in ons lichaam aansturen en regelen. We onderscheiden vrouwelijk en mannelijke hormonen en zowel mannen als vrouwen hebben ze allebei. Wat opvalt is dat vooral mannelijke (androgene) hormonen een belangrijke rol spelen bij acne. Vooral tijdens de puberteit neemt de hormoonproductie toe. De talgklieren worden groter en gaan meer talg produceren. Ieder individu reageert weer verschillend op een verhoogde hormoonproductie. Wanneer je last hebt van acne, betekent dit niet per definitie dat je teveel mannelijk hormoon produceert, maar kan de oorzaak ook zijn gelegen in een heftigere reactie van de talgklieren op dit hormoon.

De huidtherapeuten van HuidZorg Drenthe behandelen alle vormen van acne en acnelittekens. Wanneer ons advies jou aanspreekt en je er voor kiest om een behandeling voor acne te ondergaan, dan geven we jou een informatieblad (infosheet) mee om alles nog eens rustig door te nemen. Hiermee krijg je een duidelijk beeld van de voordelen van onze aanpak en worden ook contra-indicaties en eventuele nadelen belicht.Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia