Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Anticonceptie tegen acne?

Acne lijkt veel te maken te hebben met de hormoonhuishouding. Vooral in de puberteit speelt dat een rol onder invloed van mannelijke hormonen (androgenen). De pil of anticonceptiepil dient doorgaans als voorbehoedsmiddel, maar voor sommige vrouwen blijkt de pil ook te werken tegen acne. Wanneer je overweegt om de pil juist te gaan gebruiken in de strijd tegen acne, overleg dan met huisarts of apotheek welke soort anticonceptiepil het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Juist door afgifte van hormonen kan de pil zijn werk doen. Het hormoon androgeen is er namelijk schuldig aan dat de talgproductie wordt gestimuleerd, wat een trigger is voor het ontstaan of de verergering van acne. De pil met anti androgeenhormonen kan acne juist voorkomen of bestrijden.

Drie soorten anticonceptiepillen: Yasmin, YAZ of Diana

Van drie soorten anticonceptiepillen weten we dat ze anti-androgeenhormonen bevatten: de Yasmin-pil, de Yaz-pil en de Diane35 pil. We willen je echter ook wijzen op negatieve bijwerkingen die het gebruik van deze soorten anticonceptiepil met zich mee brengen. Daarom is overleg met je huisarts zeker op zijn plaats.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia