Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Mannelijke hormonen

Acne ontstaat onder invloed van androgenen. Mannelijke hormonen, die ervoor zorgen dat de talgklieren groter worden en meer talg gaan aanmaken en dus moeten uitscheiden. Talg is dus een enigszins vettige stof die zorgt voor bescherming en souplesse van de huid. Wanneer dan die talgproductie wordt aangejaagd door hormonale invloeden en er dode huidcellen in het spel komen, dan ontstaat er een vervelende brij, die ervoor kan zorgen dat de talgklieren verstopt raken. Daarop volgt een ontsteking en dan heb je het ‘gezeur aan je hoofd’. Maar ook op schouders, borst, rug en billen kan dat ‘gezeur’ zich voordoen.

‘Gelukkig’, denk je misschien. ‘Het gaat om mannelijke hormonen’. Maar dat betekent niet dat zich dit huidprobleem alleen bij jongens voordoet. Zowel jongens als meiden hebben mannelijke en vrouwelijke hormonen. Logisch ook, want we zijn uit een eicel en een zaadcel ontstaan. Maar het is dus dat mannelijke hormoon dat hier voor de problemen zorgt. En bij de jongedames neemt die androgenenproductie toe vanaf de puberteit en vanaf het moment dat de menstruatie zich aandient.

Zowel voor jongeren als ouderen vervelend
Hoewel de term jeugdpuistjes doet vermoeden dat het een probleem is dat zich alleen bij jongeren voordoet, kan hardnekkige acne zich vaak nestelen in het volwassen lichaam en daar zichtbare sporen achter laten tot ver na de puberteit of zelfs een leven lang. Ook daar is vaak veel aan te doen, want ook acnelittekens kunnen we tegenwoordig met lasertherapie sterk verminderen of verhelpen.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia