Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Verschil huidtherapeut en schoonheidsspecialist

Een schoonheidsbehandeling is een behandeling die draait om verzorging en ontspanning van je huid (en ook je psyche). Bij huidtherapie gaat het om het behandelen van een probleemhuid die klachten met zich mee brengt waar je van af wilt. Die klachten wil je in ieder geval verminderen, en als het even kan, graag verhelpen. Hoewel we bij HuidZorg Drenthe ook verzorgende verwenbehandelingen geven, gaan we letterlijk veel dieper in op de huid en de huidlagen. Omdat niet iedereen weet waarin ons werk anders is dan dat van de schoonheidsspecialist, leggen wij de verschillen uit.

Bijvoorbeeld waar het gaat om het behandelen van acne. Die huidklacht wil je laten behandelen door ervaren deskundigen. En wij zeggen niet dat een schoonheidsspecialist niet deskundig is, maar de kennis van huidtherapeuten reikt verder. Wij werken aan zichtbare huidverbetering en het verhelpen van je huidprobleem. Wij zetten hierbij ook producten in die hogere doses werkzame stoffen (essenties) bevatten waarmee acne effectiever wordt bestreden.

Huidproblemen

Wanneer jij geen huidprobleem ervaart dan vinden wij de stap naar een schoonheidsspecialist voor de hand liggender dan dat je HuidZorg Drenthe raadpleegt. Maar heb jij een huidprobleem dat aandacht en bovenal een gedegen aanpak vergt, zoals hormonale acne, kom dan naar HuidZorg Drenthe in Hoogeveen en Emmen.

Borstklopperij daar zijn we niet zo van, maar waar het aankomt op kennis durven wij te stellen dat een vierjarige opleiding op hbo-niveau veel meer de diepte in gaat dan de driejarige mbo-opleiding tot schoonheidsspecialiste. Zij hebben beslist kennis van de meest voorkomende huidklachten maar zijn daarin niet gespecialiseerd. Wij hebben regelmatig overleg met dermatologen en huisartsen in de aanpak van huidproblemen (waaronder hardnekkige acne).
Voor huidtherapie wordt geavanceerde en veelal kostbare medische apparatuur ingezet. Denk aan laserapparatuur waarvoor wij ook gespecialiseerde cursussen en workshops volgen en waarin we jaarlijks worden bijgeschoold.

Bij huidtherapie, ook bij de behandeling van acne, zetten de behandelingen een proces in gang dat niet per definitie comfortabel aanvoelt. De behandelingen kunnen soms gevoelig zijn, terwijl je huid bij de schoonheidsspecialiste wordt vertroeteld. Bij huidtherapie kijken we naar de wat langere termijn waarin we een verbetering of eliminatie van een huidprobleem in gang zetten. De huidtherapeut is dus breder geschoold en ons vak is een wettelijk erkend paramedisch beroep. We zijn aangesloten bij de NVH. Dat is de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Veel van onze behandelingen worden (deels) vergoed door zorgverzekeraars, omdat medisch van aard zijn.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia