Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Hyperpigmentatie door acne

De vorige keer hebben we het gehad over de littekens die kunnen optreden bij acne. We wensen je een gezonde en stralende huid toe en we kunnen je daar ook zeker in begeleiden met onze producten en behandelingen. Deze keer gaan we het hebben over hyperpigmentatie een ander vervelend bijverschijnsel van acne.

Het gaat dan om donkere plekjes of vlekken die zichtbaar blijven wanneer de acne is verdwenen. Mensen met een donkere huid hebben er in heviger mate mee te kampen. Als er sprake is van hyperpigmentatie dan is de melanineaanmaak verstoord als gevolg van de bij acne behorende ontsteking(en). Er wordt dan meer melanine aangemaakt. Ze worden ook weleens aangezien voor acnelittekens maar dat zijn ze in principe niet. Hyperpigmentatie verandert dus niet de huidstructuur.

Laten we het er voor het gemak op houden dat melanine een pigment is dat verkleuring in de huid teweeg brengt. Je hebt eumelanineof feomelanine. De eerste veroorzaakt meer een geel tot roodachtig bruine verkleuring terwijl de tweede soort donkerbruine tot zwarte verkleuring laat zien. Bij ieder mens is er sprake van een genetische dominantie van de soort melanine.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Hoe pak je hyperpigmentatie aan?

Hyperpigmentatie kun je voorkomen door acne goed te (laten) behandelen en de puistjes niet zelf uit te knijpen of los te krabben. Ook is het beter om de zon zoveel mogelijk te mijden en als je dan toch in de zon komt jezelf in te smeren met een goede zonnebrandcrème met een hoge SPF. Onze topproducten van IMAGE Skincare dragen er zeker aan bij dat jouw huid beter beschermd is als je op vakantie gaat naar een zonbestemming of wanneer het in eigen land zonnig is.
Zie ook: https://www.huidzorgwinkel.nl/i/webshop/zonbeschermen

Wanneer je te maken hebt met hyperpigmentatie dan kun je een exfoliant uit de Clear Cell lijn toepassen, wat de huidvernieuwing een goede impuls geeft. De exfoliant is verkrijgbaar als gel of lotion met AHA of BHA-zuren.
Zie ook: https://www.huidzorgwinkel.nl/i/webshop/image-skincare-clear-cell

Het camoufleren van hyperpigmentatie tot slot kan perfect met een van de producten uit de iConceal lijn
Zie ook: https://www.huidzorgwinkel.nl/i/webshop/camouflageDisclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia