Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Jeugdpuistjes vervelende huidaandoening

Acne vulgaris wordt ook vaak jeugdpuistjes genoemd, omdat deze (onschuldige) huidaandoening voornamelijk bij mensen tussen de circa 15 en ongeveer 25 jaar optreedt. Natuurlijk is dat hartstikke onhandig in een leeftijdsfase waarin je net de overgang maakt van puber naar jongvolwassene. Een periode waarin de hormonen door je lijf gieren en waarin je zowel aan zelfoverschatting als aan onzekerheid onderhevig bent. Maar ook volwassenen kunnen hinder ondervinden van jeugdpuistjes, al noemen we het dan vaak acne.

Acne, bijna iedereen krijgt er in meer of mindere mate mee te maken. En vooral dus in onze jonge jaren kan het je humeur behoorlijk vergallen wanneer je bijvoorbeeld een paar puistjes op je voorhoofd ontdekt, wanneer je ‘s ochtends voor de spiegel staat. Je hebt geluk wanneer je dat door een pony enigszins kunt camoufleren, maar wie geen pony heeft, die is daarmee niet geholpen.

Er is best het een en ander tegen jeugdpuistjes te doen met een gel of een crème op basis van benzoylperoxide, maar die zijn vaak alleen werkzaam bij milde acne. Wij werken er zelf niet mee in onze praktijk, omdat deze benzoylperoxide de huid uitdroogt en ruwer maakt wat naar ons idee de irritatie in de hand werkt.

Zinksupplementen zijn al beter, maar het meest effectief tegen acne zijn producten die retinoïden bevatten (afgeleid van vitamine A) en de talgproductie remmen, al zien we vaak eerst een beginverergering, wat een goed teken is. Voor welke behandelmethode jij ook gaat, resultaat moet je een paar weken de tijd geven. Tijdens een intakegesprek, waarin we een huidanalyse doen, zullen we dit ook uitvoerig met je bespreken.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Mannelijke hormonen

Acne ontstaat onder invloed van androgenen. Mannelijke hormonen, die ervoor zorgen dat de talgklieren groter worden en meer talg gaan aanmaken en dus moeten uitscheiden.

Meer informatie over: Hormonale acne

Zowel voor jongeren als ouderen vervelend

Hoewel de term jeugdpuistjes doet vermoeden dat het een probleem is dat zich alleen bij jongeren voordoet, kan hardnekkige acne zich vaak nestelen in het volwassen lichaam en daar zichtbare sporen achter laten tot ver na de puberteit of zelfs een leven lang. Ook daar is vaak veel aan te doen, want ook acnelittekens kunnen we tegenwoordig met lasertherapie sterk verminderen of verhelpen.Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia