Afspraak maken
0591 - 70 80 01

PEELINGS BIJ ACNE

Wanneer je besluit om acne te laten behandelen d.m.v. een peeling bij HuidZorg Drenthe dan gaat de behandeling als volgt in zijn werk: we beginnen met het reinigen van de huid, we prikken puistjes en mee-eters aan en brengen vervolgens de bij jouw huidtype passende peeling aan.

Peelings worden veel ingezet voor het behandelen van acne. Maar ook bij pigmentvlekken en huidverjonging is een peeling een prima middel. Je kunt kiezen uit diverse peelings die op verschillende dieptes van de huidlagen hun werk doen. De keuze voor een specifieke peeling is afhankelijk van jouw eigen wensen en van de indicatie van de mate van acne.

Wanneer de mogelijkheid bestaat om de structuur van jouw huid te verbeteren (bijvoorbeeld bij littekens of acne) dan kan een peeling op de huid worden aangebracht. Deze zorgt voor een betere structuur van de huid. Door een peeling krijgt de huid een prikkel om de celdeling op gang te brengen. Grove poriën en huidverkleuringen worden doorgaans minder zichtbaar en de huid krijgt meer elasticiteit en is beter in staat om het eigen vocht vast te houden.

Een peeling heeft 4 belangrijke werkingseigenschappen:

• De hydraterende werking: een peeling verbetert de waterbindende capaciteit van de hoornlaag
(bovenste cellenlaag van de huid). Hierdoor kan de huid beter vocht vasthouden

• De keratolytische werking: een peeling zorgt voor een versnelde afschilfering van de bovenste
cellenlaag van de huid

• De exfoliërende werking: dit betekent letterlijk afstoting en vervanging van beschadigde of
vervuilde huidcellen

• De antioxiderende werking: het zuur in de peeling heeft een ontstekingsremmende werking

Bij de volgende huidaandoeningen is een peeling effectief:

  • actieve acne
  • rest acne
  • comedonen acne (mee-eters)
  • acnelittekens
  • rokershuid
De behandeling VAN ACNE d.m.v. een peeling

Gemiddeld duurt een behandeling met een peeling ongeveer 30 minuten. Nadat de huid is gereinigd wordt de peelingvloeistof aangebracht. Dit heeft een bepaalde inwerkperiode en wanneer die tijd om is, wordt de peeling verwijderd. Het kan voorkomen dat je een lichte tot intense prikkeling (van jeukend tot branderig) op de huid ervaart en er kan roodheid optreden. Deze huidreacties zijn normaal en kunnen een tijdelijke schilfering van de huid tot gevolg hebben (dit kan tot een week duren). De huid kan thuis worden gekoeld met een koud washandje om het branderige, tintelende of jeukende gevoel te laten afnemen. Soms zijn er korstjes zichtbaar maar die genezen binnen 1 week.

Bel ons wanneer de volgende symptomen zich voordoen:
• zwelling
• koortsig worden
• pijn op of rond de behandelde plek
• roodheid

NAZORG NA PEELING BIJ ACNE

Na de behandeling is het zeer raadzaam om de zon of zonnebank veertien dagen te vermijden. Om irritatie en pigmentvlekken te voorkomen moeten de juiste thuiszorgproducten worden toegepast. Wanneer je de zon niet kunt vermijden dan zul je in de periode na de behandeling een zonnebrandcrème met minimaal beschermingsfactor (SPF) 30 moeten gebruiken. Sowieso is het altijd verstandig om een goed beschermende zonnebrandcrème te gebruiken wanneer je blootstaat aan zonnestraling.

Heel soms komen pigmentverkleuringen voor na de behandeling. Dit geneest overigens prima met of zonder aanvullende behandeling.Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia