Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Vitamine B en acne

Je huid vaart wel bij een gezonde leefstijl, waarbij je aandacht hebt voor beweging, goed eten en voldoende rust. Alleen is het wel zo, dat ieder lijf weer anders werkt en reageert op invloeden van buitenaf. En je hebt geluk wanneer je gezegend bent met een goed en krachtig genenpakket. Onderhand weten we allemaal wel dat acne een vervelend probleem is waar je liever niet mee te maken krijgt maar helaas ontkomen veel mensen niet aan deze, veelal ontsie

Draagt vitamine B bij aan verbetering van de acneproblematiek?


Voorop staat dat een uitgebalanceerd (hoogwaardig) vitamine B-complex bijdraagt aan een gezonde huid en van groot belang is bij het verlichten van angst en stress. Stress is een van de uitlokkende factoren bij het ontstaan van acne en wanneer vitamine B eraan bijdraagt dat je rustiger wordt tussen de oren dan ben je blij wanneer je die vitamine in voldoende mate binnen krijgt met je dagelijkse voeding. Vitamine B-complex staat voor een groep van vitaminen uit de ‘B-groep’. Dit zijn echte teamspelers. Toch schijnt de inname van de B6 component en de B12 component (belangrijke elementen voor o.a. de productie van antistoffen ten bate van ons immuunsysteem) wel goed gemonitord te moeten worden. Er kan, voornamelijk bij B6, sprake zijn van een ‘stapelingsprobleem’ wat de stofwisseling nadelig kan beïnvloeden.

We vallen al gauw in medisch jargon wanneer we de werking van vitamine B duidelijk willen krijgen maar omdat vitamine B-complex van zichzelf al complex genoeg is, willen we dit niet nog ingewikkelder maken. Je (huis)arts of therapeut kan je vast en zeker duidelijk maken waar je op moet letten wanneer je extra vitamine B denkt nodig te hebben. Ga vooral af op je gevoel.

Vitamine B12

Er is veel aandacht geweest voor de bijdrage van B12 bij het ontstaan van acne. Wateroplosbare vitamines (waaronder B12) kunnen (zo blijkt uit onderzoek) de oorzaak zijn van verandering van gedrag en de hoeveelheid huidbacteriën. Die kunnen in sommige gevallen ontstekingsfactoren uitlokken, wat acne in de hand kán werken.

De juiste voeding en wat ons lichaam daar aan essentiële vitaminen, mineralen en andere bouwstoffen aan onttrekt is essentieel voor een gezond leven en een gezonde huid. Raadpleeg bij twijfel je arts, therapeut of diëtist.

Wil je meer weten over de behandeling van acne en hoe wij jou hiermee kunnen helpen? Kijk dan op de pagina acnetherapie.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia