Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Vitamine C tegen acne

Waarschijnlijk is iedereen er wel van op de hoogte dat Vitamine C een geweldige vitamine is, die voorkomt in fruit en groenten. Vitamine C is een fantastische en onontbeerlijke vitamine die je cellen beschermt, die je conditie een boost geeft en die ook bijdraagt aan een stevige en mooiere huid. Het is een belangrijke antioxidant die voorkomt dat de celdeling wordt ontregeld.

  • Huidveroudering en antioxidanten
Een hoge dosis antioxidanten, waaronder dus Vitamine C, werkt zeer krachtig tegen onder andere huidveroudering. Zonder deze stoffen kan de huid geen collageen aanmaken. Dat is een eiwit dat zorgt voor een stralende, stevige en elastische huid.

  • Vitamine C helpt onzuiverheden om zeep
Je kent het misschien wel: rode vlekkerigheid op de plek waar je een puistje hebt gehad. Vitamine C beschermt jouw huid tegen onzuiverheden en irritaties. Vitamine C speelt een herstellende rol voor de huid. Rode vlekken en puistjes zullen er sneller door verdwijnen en geen zichtbare sporen nalaten.

  • Vitamine C kan pigmentvlekken voorkomen
Niet alleen rode vlekjes en puistjes, maar ook hinderlijke pigmentatie hebben een hekel aan Vitamine C. Pigmentatie ontstaat veelal als overactieve reactie van de huid op zonlicht, vooral wanneer de zon krachtiger wordt. Vitamine C helpt de aanmaak van pigmenten te remmen of te vertragen. Natuurlijk door goede voeding maar ook als voedingssupplement speelt Vitamine C hierin een rol. Maar het is ook van belang dat je een goede zonbescherming gebruikt (minimaal SPF30).

Bijvoorbeeld onze Prevetion, verkrijgbaar via onze HuidzorgWinkel.nl: Prevention daily hydrating moisturizer spf30

Is teveel Vitamine C ongezond?

Via je dagelijkse voeding zul je niet snel teveel Vitamine C binnenkrijgen. Aanvullen met supplementen is geen probleem maar overdrijf dit niet. Een teveel aan Vitamine C wordt veelal via de natuurlijke weg (plassen) door het lichaam afgevoerd. Let op een gevarieerd voedingspatroon met ruim groente en fruit. Een goede gezichtsverzorging met Vitamine C vind je ook bij HuidzorgWinkel Vital C hydrating enzyme masque en deze bevat een hoog gehalte Vitamine C. Ook wanneer je andere merken gezichtsverzorging koopt kijk dan ook eens naar de ingrediënten op de verpakking. Veelal wordt Vitamine C aangeduid als ascorbic acids (ascorbinezuren) of ook wel als ascorbyl tetraisopalmitate.

Meestal worden de gehaltes aan ingrediënten die een product bevat niet vermeld op verpakkingen. Wij vermoeden dat dit gebeurt om de consument zand in de ogen te strooien. Onze tip: kijk goed op welke regel bijvoorbeeld Vitamine C (Ascorbic Acid) staat. Hoe verder het bovenaan staat hoe meer je ervan uit mag gaan dat er voldoende van in het product zit.

Wij beloven je dat de producten van IMAGE Skincare jouw huid (weer) laten stralen! Vanzelfsprekend werken wij met dit topmerk in onze praktijken en zien wij hiervan prachtige resultaten.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia