Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Wat als je acne hebt?

  • Je kunt je huisarts of een huidtherapeut raadplegen en kies de behandeling waarin jij het meeste vertrouwen hebt. Neem daarbij ook je leefstijl eens kritisch onder de loep. Er zijn geneesmiddelen die acne kunnen aanwakkeren of verergeren. Raadpleeg je huisarts wanneer je het vermoeden hebt dat dit speelt. Wellicht is er een alternatief.

  • Krab niet aan je puistjes en druk ze niet zelf uit want dan kunnen er juist ontstekingen ontstaan die de klachten verergeren en die littekenvorming in de hand werken.

  • Wanneer je denkt dat de zon of zonnebank je helpt om acne te verminderen…. Helaas dat is niet het geval. De huid wordt weliswaar bruin, waardoor acne misschien minder opvalt, maar je houdt het juist in stand. Dat komt omdat zoor zonnen de huid dikker wordt, waardoor de talgproductie toeneemt.

  • Let op de cosmetica die je gebruikt. Sommige producten dragen bij aan verstopping van de talgklieren. Wil je perse make-up gebruiken, kies dan voor producten op waterbasis en gebruik zo weinig mogelijk. Verwijder voor het naar bed gaan altijd de make-up met water of met een voorgeschreven wasgel.

  • Drukkende of schurende kleding of bijvoorbeeld accessoires kunnen acne verergeren. Denk aan de rand van de pet op je voorhoofd, het bandje van een helm maar neem wel je veiligheid in acht.

  • Sport en bewegen is heel gezond. Zorg er wel voor dat je na het sporten je gezicht en lichaam wast. Het liefst alleen douchen met water. Wanneer je hebt gezweten kan dat in combinatie met kleding en wrijving (meer) acne in de hand werken.

  • Stop niet met reinigen of behandelen van je huid wanneer de acne minder wordt, want als je daarmee stopt kan de acne terug komen.

  • Acne kan behoorlijk impact hebben op je mentale weerbaarheid. Heb je daar veel last van en wordt je dagelijks leven negatief beïnvloed door acne praat dan eens met je huisarts om hiervoor ondersteuning te zoeken.


Lees hier wat je zelf kan doen als je acne hebt.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Website ontwerp Eyemedia